top of page
חיפוש

שטיפת כלים קשובה

  • 11 בספט׳ 2022
  • זמן קריאה 2 דקות



הכיור התחיל להתמלא ,בעיקר נדף ממנו ריח מסריח ממש ולא היה חשק להתחיל לשטוף כלים. אבל הייתי חייבת לשטוף כלים כי אחרת לא היה לנו במה לאכול.



בהתחלה זה היה לשטוף רק את מה שהיה נדרש לארוחה הקרובה. כשחטפתי עצבים על זה השתמשתי בטריק שאני משתמשת בו הרבה פעמים עם שטיפה של ערימת כלים ומנסה להעביר אותו לעוד עיסוקים -

א. אני בוחרת סוג של כלי (למשל צלחות או קערות או כל סוג אחר) ואומרת לעצמי שאני אשטוף רק חמישה ובנוסף לזה רק עשרה כלי סכו"ם. זה משהו שממש עוזר לי להתניע את הפעולה הזו כשהכל נראה כל כך מאיים ועמוס - לצעוד צעד קטנטן.

ב. לפעמים אני עוזבת את זה מיד וחוזרת לשטוף חמישה כלים ועשרה כלי סכו"ם בזמן אחר, עושה את זה במנות קטנות.

ג. לפעמים זה ממש עוזר להתניע שטיפה ארוכה יותר, מכניס אותי ל flow.


אני בוחרת באחד הפתרונות לפי מה שמתאים לאותו הזמן, בהקשבה מלאה פנימה, עם תחושה שבאמת הכל בסדר. זה בסדר שיכולתי רק לשטוף את הכלים עבור הארוחה הקרובה וזה בסדר רק לשטוף חמישה כלים או כל מספר כלים אחר ולעצור וזה בסדר להמשיך.


לזה אני קוראת תפקוד קשוב, החיבור בין ריפוי בעיסוק והתמקדות בבית-

הבדיקה פנימה, און ליין , תוך כדי ולעתים לאחר מכן , לאיזו תחושה אני שמה לב כעת - קודם כל אני יכולה כמו להגיד שלום לבאסה ותחושת ההצפה שעולה.

לאחר מכן אני בודקת אם עכשיו מתאים לי לעשות את זה ואם כן - באילו תנאים, למה אני זקוקה כדי לעשות את זה.

בעזרת החשיבה הריפוי בעיסוקית אני מפרקת את המשימה לחלקים וצעדים הכי קטנים שאני יכולה להתמודד איתם כרגע ואהיה כל הזמן בהקשבה פנימה אם מתאים ואיך מתאים, כרגע.


ואיך אפשר לקחת את זה לעיסוקים אחרים?

ניקח דוגמא של עיסוק בנושאים בירוקרטיים - טלפונים וחשבונות.

ראשית נבדוק מה התחושות שעולות בנו סביב המשימה

אם מדובר בריבוי של סידורים כאלו נוכל לבדוק מה התחושות שעולות סביב הריבוי הזה - אולי זה מבאס, מכעיס, אולי מעלה תסכול , חוסר אונים, עצבים. אולי כל המשימות האלו נראות כמו הר גדול שצריך לטפס עליו או אולי זה מעלה גועל או תחושה לא נעימה בבטן או במקום אחר בגוף. אנחנו ממש יכולים כמו להגיד לתחושות האלו "שלום , אני רואה אתכן". אלו תחושות שזקוקות ללגיטימציה. לפעמים עצם ההכרה בזה שאין לי חשק לעשות את זה עכשיו או בכלל היא חצי או יותר מהתהליך לקראת הביצוע

נבדוק מתי מתאים לנו לבצע את זה וכיצד - למה אנחנו זקוקים?

- יכול להיות שיתאים לנו לבצע את המשימה/ות באותו הרגע, נוכל לבדוק אם ניתן לחלק את המשימה לחלקים או לבצע מספר קטן של משימות בכל פעם

- יכול להיות שיתאים לנו לבדוק קודם מה סדרי העדיפות של המשימות השונות ונתחיל מהמשימה הדחופה ביותר

- יכול להיות שיהיה לנו יותר קל למיין את המשימות לפי רמת הקושי של הביצוע או רמת החשק או אי החשק לבצע את המשימה הזו

- אנחנו יכולים גם לשאול את עצמנו אם זה הכרחי שאנחנו נבצע את המשימה או שניתן לעשות לה מיקור חוץ לבן משפחה או מישהו אחר











 
 
 

Comments


bottom of page